uit de comfort zone stappen om nieuwe uitdagingen aan te gaan

Uit je comfort zone stappen: waarom het goed voor je is

Iedereen heeft wel eens gehoord van de uitdrukking “comfort zone”. Het is die plek waar we ons veilig en vertrouwd voelen en waar we ons niet al te veel zorgen hoeven te maken. Maar wat als ik je vertel dat het verlaten van je comfort zone veel voordelen heeft voor je persoonlijke groei en ontwikkeling?

Great things never came from comfort zones.

Wat is een comfort zone?

Een comfort zone is een psychologische toestand waarin iemand zich veilig en vertrouwd voelt. Het is een plek waar we ons niet al te veel zorgen hoeven te maken over de dingen om ons heen. Het kan bijvoorbeeld een bepaalde baan zijn, een relatie, of een bepaalde manier van leven. Mensen hebben de neiging om zich te nestelen in hun comfort zone omdat het een gevoel van veiligheid biedt.

Uit je comfort zone komen is spannend. Liever blijf je er in. Maar je weet vast wel dat als je er uit stapt, je veel leert.

Het Learning Zone model is een nuttig hulpmiddel om ons te helpen begrijpen waar we ons bevinden in ons leerproces en hoe we onszelf kunnen uitdagen om te groeien. Er zijn modellen met 3 en modellen met 4 cirkels. In dit blog combineer ik ze (vanuit een praktische benadering en niet wetenschappelijk onderbouwd.)

In de Comfort zone voelen we ons veilig en vertrouwd. Dit is de zone waarin we ons op ons gemak voelen en waar we ons niet al te veel zorgen maken over de dingen om ons heen. Hier hebben we dingen waaraan we gewend zijn. Maar die hoeven niet perse positief of ideaal te zijn! Het kan bijvoorbeeld een bepaalde baan zijn, een relatie, of een bepaalde manier van leven. Als mens houden we niet van verandering en het onbekende want dat is mogelijk gevaarlijk. Routine geeft ons een gevoel van veiligheid. In deze zone kunnen we reflecteren, zaken weer in perspectief zetten en opladen.

Om naar de volgende zone te gaan moeten we als het ware door de zure appel heen bijten: we verzinnen smoesjes, we laten ons beïnvloeden door anderen, zijn gevoelig voor kritiek, we vertrouwen niet op onszelf. Bij het model met 4 cirkels is dit de Fear zone.

Zijn we erdoor dan komen we in de Learning zone waar we kunnen leren, experimenteren en nieuwe dingen over de wereld of onszelf ontdekken. Hier groeien we als persoon. Het kan eng zijn om uit onze comfort zone te stappen en nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar toch is dit de zone waar we ons het meest kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om onszelf uit te dagen en nieuwe dingen te proberen, omdat dit ons kan helpen om ons zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te vergroten en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Vanuit de Learning Zone kan het 2 kanten op schieten.

Als het goed gegaan is komen we in de Growth zone. Hier zijn we verbonden met onze passie, onderweg naar onze stip aan de horizon en durven we pro-actief te zijn. Ook verankeren we onze nieuwe en positieve ervaring. We hebben het gevoel dat alles ‘stroomt’. Dat wat we eerder spannend vonden, beginnen we zelfs leuk te vinden!

De Panic zone is de zone waar we niet meer leren, omdat we door angst in een primaire reactie schieten, zoals vechten, vluchten of bevriezen. Dit is de zone waarin we ons compleet oncomfortabel voelen en waarin we ons niet meer kunnen concentreren op het leren. Deze zone is dus niet effectief. We zijn als het ware doorgeschoten. Het is dan zaak om een of meerdere stapjes terug te zetten.

Waarom is het verlaten van je comfort zone belangrijk?

Hoewel het comfortabel kan zijn om in je comfort zone te blijven, kan het verlaten ervan veel voordelen hebben. Hier zijn een paar redenen waarom het goed is om uit je comfort zone te stappen:

  • Je leert nieuwe vaardigheden. Door nieuwe uitdagingen aan te gaan, leer je nieuwe vaardigheden en ontwikkel je jezelf.
  • Je bouwt zelfvertrouwen op. Door uit je comfort zone te stappen en nieuwe uitdagingen aan te gaan, ontwikkel je een gevoel van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.
  • Je ontdekt nieuwe interesses. Wanneer je nieuwe dingen uitprobeert, ontdek je misschien wel nieuwe interesses en passies.
  • Je groeit als persoon. Het verlaten van je comfort zone kan je helpen om te groeien als persoon en jezelf beter te leren kennen.

Hoe verlaat je je comfort zone?

Het verlaten van je comfort zone kan eng zijn, maar het hoeft niet zo te zijn. Hier zijn een paar manieren om uit je comfort zone te stappen:

  • Probeer iets nieuws. Probeer iets nieuws uit, zoals een nieuwe hobby of sport.
  • Zoek uitdagingen op. Zoek uitdagingen op die je normaal gesproken zou vermijden.
  • Stel doelen voor jezelf. Stel doelen voor jezelf die buiten je comfort zone liggen en werk eraan om deze doelen te bereiken.
  • Doe iets wat je eng vindt. Door iets te doen wat je eng vindt, leer je je angsten te overwinnen en ontwikkel je meer zelfvertrouwen.
  • Reis naar nieuwe plaatsen. Reizen naar nieuwe plaatsen kan je helpen om uit je comfort zone te stappen en nieuwe ervaringen op te doen.
  • Neem risico’s. Neem af en toe risico’s en ga uitdagingen aan die je normaal gesproken zou vermijden.

Conclusie

Het verlaten van je comfort zone kan eng zijn, maar het kan ook veel voordelen hebben voor je persoonlijke groei en ontwikkeling. Door nieuwe uitdagingen aan te gaan, leer je nieuwe vaardigheden, bouw je zelfvertrouwen op en ontdek je nieuwe interesses. Dus waar wacht je nog op? Stap uit je comfort zone en ontdek wat de wereld te bieden heeft!

Meer blogs

Duurzame inzetbaarheid

Als ik aangeef dat ik een opleiding tot Adviseur Duurzame Inzetbaarheid volg, kijken mensen me vaak vragend aan. We hebben het tegenwoordig veel over duurzaamheid.

De 8 factoren van werkgeluk

Er zijn 8 factoren van invloed op je werkgeluk. Vier kun je zelf beïnvloeden: plezier, voldoening, competentie en autonomie. Voor de andere vier ben je meer afhankelijk van de organisatie en collega’s: vertrouwen, verbinding, zingeving en waardering.