Coaching of maatwerk

om je te helpen met jouw vraag of doel

wat?

Er zijn veel coaches te vinden die allemaal verschillende specialisaties hebben. Ook wordt de term coach op verschillende manieren uitgelegd. Ik sluit me aan bij de definitie van de beroepsvereniging NOBCO:

Coaching is die vorm van professionele begeleiding, waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen.

Met de aanvulling waar ik me helemaal in kan vinden:

Ik bied inzichten of technieken maar de keuze of implementatie daarvan laat ik aan de klant over.

Je blijft dus zélf aan zet; jij bent namelijk zelf de regisseur van je leven.

Wat jij ook wilt: de enige manier om vooruitgang te realiseren is om in beweging te komen.

waarvoor?

We staan er niet bij stil dat we dagelijks allerlei problemen oplossen of situaties verbeteren. Hierbij gebruiken we manieren die we in de loop van ons leven hebben geleerd. Er kunnen echter momenten of situaties ontstaan, waarbij die manieren niet werken en je er zelf niet goed uitkomt. Je blijft nadenken over wat je wilt, merkt dat je sneller geïrriteerd bent of je ligt er soms zelfs van wakker. Je hebt al van alles geprobeerd en toch kom je er niet uit. Je weet niet (meer) hoe je het moet aanpakken. Je vragen, twijfels of onzekerheden kunnen leiden tot stilstand of grotere problemen. Met als gevolg dat je vast komt te zitten.

Bij coaching gaan we er vanuit dat je zélf van alles in huis hebt of kunt ontwikkelen om te bereiken wat jij wilt. Je bent je alleen niet (meer) bewust van je eigen kunnen, vermogen en kracht. Stap voor stap help ik je activeren, motiveren, je moed en zelfvertrouwen te vergroten en weer in contact brengen met jouw diepere waarden.

Vanzelfsprekend zie ik het als mijn taak om goed te luisteren en je aan het denken te zetten maar ter ondersteuning denk ik ook actief mee en geef ik praktische tips en suggesties voor bijv. tools.

Coachtrajecten zijn nooit hetzelfde. Vanuit jouw vraag of wens zet ik een persoonlijk traject op met ruimte voor tussentijdse aanpassingen als dat nodig of gewenst is. Concrete onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: persoonlijke productiviteit, energielevel, werk-privé balans, weten wat je wilt, werkgeluk, loopbaanontwikkeling, ondernemen, focus.

Tijdens de (offline of online) gesprekken gebruik ik bewezen effectieve methoden en interventies. Zo help ik jou met je klachten of vraagstukken.

Wat jij ook wilt:

de enige manier om vooruitgang te realiseren is om in beweging te komen.

Business Coach Marijne van der Koogh

waar?

Tijdens Corona heb ik ervaren dat coaching ook prima online kan. Maar de gesprekken kunnen ook bij mij in Hillegom gehouden worden. De locatie voor maatwerk stemmen we in overleg af.

wanneer?

Overdag of ‘s avonds valt beide tot de mogelijkheden. Zo vinden we altijd een moment dat het jou uit komt. Ook als je nog een baan in loondienst hebt of als zzp-er overdag voor klanten werkt.

hoe?

Er zijn verschillende mogelijkheden, passend bij jouw behoefte:
• Losse gesprekken: je betaalt per gesprek. Het gesprek is online of bij mij in Hillegom.
• Urenbundel: je koopt een bundel tijd en plant zelf korte of langere gesprekken (van 30 tot maximaal 90 minuten) via mijn afspraken pagina.
• Maatwerk: we plannen een halve of hele dag om flink door te pakken. Ik bereid deze sessie voor en stuur je achteraf een uitwerking.

kosten?

De kosten hangen af van jouw coachvraag en behoefte. We kunnen hier aan het eind van het kennismakingsgesprek naar kijken.

Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Maar wist je dat je dat (bijna) iedere werkgever budget beschikbaar heeft voor duurzame inzetbaarheid, (loopbaan)ontwikkeling en/of vitaliteit? Vraag naar de mogelijkheden om dit budget in te zetten voor coaching. Wanneer je werkgever niet bereid is te betalen, schrik dan niet af. Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding (incl. btw) zijn aftrekbaar van de belasting wanneer het doel het verkrijgen van een nieuwe baan is of het beter functioneren in je baan. (Er is een drempel van € 250,-.)

En als je ondernemer bent, zijn de kosten aftrekbaar voor de belasting.

Wil je eerst kennismaken?

De basis voor een goede samenwerking is wederzijds vertrouwen. Daarbij speelt een persoonlijke klik een rol.
Mijn website geeft je hopelijk al een beeld van wie ik ben, wat ik doe en hoe ik werk.
Maar er gaat niets boven een gesprek om te kijken of wij een klik hebben.
Daarom bied ik de optie van een gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Je kunt dit gesprek inplannen wanneer het voor jou uit komt door op de knop te klikken en gebruik te maken van de afspraak planner op mijn website.

De gesprekken in het coach traject bij Marijne hebben mij geholpen nu eens echt goed naar mijn energie gevers en vreters te kijken. De gesprekken waren zeer prettig en Marijne is een open en vriendelijk persoon, die de juiste vragen weet te stellen.  Ze heeft me soms een spiegel voorgehouden wat ik ook nodig had. Ik ga zeker wat hebben aan de tools die ze mij heeft gegeven!

Sylvia Klink

HR Support & Advies

Ik ben ontzettend blij dat ik de coachingsessies van Marijne heb mogen krijgen.

Ik stond aan het begin van mijn onderneming en zat helemaal vol met gedachtes, ideeën en twijfels. Door de aanpak van Marijne heb ik geleerd dat ik moet beginnen met wat ik al heb en niet wat ik nog moet ontwikkelen. Ik was mezelf te veel aan het overdenken waardoor ik ook niet goed tot de oplossing van mijn eigen vragen kwam. Nu ik alles echt heb losgelaten heb ik een dienst ontwikkeld die volledig bij mezelf staat zodat ik moeiteloos service kan bieden en vanuit daar weer verder kan groeien. Na een lange tijd heb ik weer echt zin en sta ik te popelen om te beginnen met ondernemen!

Phylicia de Koning

startende ondernemer, De Social Fabrique

Toen ik Marijne leerde kennen, was ik net ¾ jaar zelfstandig ondernemer. Ik heb meerdere gesprekken met haar gehad over de punten waar ik tegenaan liep bij het starten van mijn bedrijf.

Wat ik zo fijn aan onze gesprekken vond, was dat het waardevolle dialogen waren. Dat is waar ik behoefte aan had. Marijne wist de juiste vragen te stellen en goede tips te geven waardoor ik weer vooruit kon.

Marijne is een vriendelijke, warme vrouw waarbij ik mij echt op m’n gemak voelde en dit kwam ook tot uiting tijdens de fijne gesprekken. Ik zou Marijne zeker aanraden als coach!

Fanny Estoppey

Virtual Assistant, VAbility

Ik vind dat Marijne op een prettige manier het adviesgesprek heeft gevoerd; ze luistert  goed en geeft bemoedigende feedback wat mij sterkt en vertrouwen geeft. Ook stelt ze zich gelijkwaardig op wat ook prettig is; zonder zich op te dringen. Doordat ze ook al gelijk informatie geeft over het stappenplan en over UWV sterkt dat mijn gevoel dat ze deskundig is en gestructureerd te werk gaat. Dus veel dank!

Yvonne

startend als zelfstandig coach/therapeut

Ik kwam bij Marijne terecht voor haar starters traject met de 9 stappen. Echter zat er een tijdsdruk op waardoor we niet de hele training konden doorlopen. Marijne zag dat ik verschillende aspecten uit haar training al had staan en heeft een op maat gemaakte traject gemaakt. Na een ochtend bij elkaar gezeten te hebben, waarbij Marijne het doel niet uit het oog verloor, stond er een basis waar ik mee verder kon. Samen maakten we ook doelen. Niet alleen een einddoel, maar ook maandelijkse en zelfs wekelijkse doelen, om steeds dichterbij bij het einddoel te komen.

Vervolgens was ze de stok achter mijn deur en zorgde ze voor positiviteit als het, in mijn ogen, even niet mee zat.

Uiteindelijk ben jij zelf degene die de keuzes moet maken, maar Marijne begeleidt je in het maken van deze keuzes of pakt een andere invalshoek als de ene aanpak niet werkt. En ze zorgt dat jij je doel niet uit het oog verliest.

Nicole van Spijk

zelfstandig ondernemer, MaNic business support