Persoonlijke begeleiding om zelfgekozen doelen te behalen

Coaching brengt je stap voor stap dichter bij wat jij echt wilt

Wat is coaching?

Coachen staat voor het begeleiden van mensen zodat zij hun zelfgekozen doelen behalen. Coachtrajecten zijn nooit hetzelfde. Een coach biedt inzichten of technieken maar jij blijft zelf aan zet. Ik geef je de handvatten, jij komt in beweging om vooruitgang te boeken in je leven.

Bij coaching gaan we er vanuit dat je zélf van alles in huis hebt of kunt ontwikkelen om te bereiken wat jij wilt. Je bent je alleen niet (meer) bewust van je eigen kunnen, vermogen en kracht. Stap voor stap help ik je activeren, motiveren, je moed en zelfvertrouwen te vergroten en weer helder te krijgen wat jij belangrijk vind. Waar jij blij van wordt.

Wil jij eerst kennismaken? Natuurlijk is dit mogelijk. Gratis en vrijblijvend kijken wij samen of we een klik hebben. Plan een gratis kennismakingsgesprek in via onderstaande button.

Uit balans?

Een dilemma?

Perfectionisme?

Hoe vind ik balans tussen werk en privé?

Werk en privé lopen steeds meer in elkaar over. Met een coach kun je daarom persoonlijke als ook werk gerelateerde issues en dilemma’s bespreken. 

Weet je dat wat je doet niet werkt, maar weet je niet hoe het dan wel moet? Of heb je je leven goed voor elkaar, maar knaagt er toch wat? Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, iedereen heeft wel eens iets waar hij/zij zelf niet goed uitkomt. Bewust of onbewust. Samen maken we helder welke dillema’s zijn ontstaan en hoe deze op te lossen op een evenwichtige manier.

Onze gesprekken kunnen gaan bijvoorbeeld over zaken die je bezig houden, leiderschap, focus en energie. Thema’s zoals weten wat je wilt, grenzen bewaken, keuze stress, balans, perfectionisme en persoonlijke effectiviteit kunnen voorbij komen tijdens een coachtraject.

Wil je doen wat jij wilt, wat je energie geeft in plaats van kost? Wil je ‘nee’ leren zeggen en voor jezelf opkomen? Heb je veel ballen in de lucht te houden? Leg je de lat hoog en ben je streng voor jezelf? Heb je een dilemma en vind je het lastig om een keuze te maken? Zit je op je werk niet meer op je plek maar weet je niet wat je dan wilt? 

Dan is de hoogste tijd om in beweging te komen en voor jezelf te kiezen. Stop met stilstaan en veeg alle overbodige vragen, twijfels en onzekerheden van tafel. Met welk dilemma of issue kan ik jou helpen? Krijg helder wat jij wilt en ga ervoor!

Hoe ziet een coachtraject er uit?

Na de eerste kennismaking start elk traject met een intake. Daarbij staan we stil bij jouw vraag, het doel van jouw traject en je verwachtingen. Ook kijken we naar wat je graag wilt houden zoals het is en waar je blij van wordt. 

Coachtrajecten zijn nooit hetzelfde. Vanuit jouw vraag of wens zet ik een persoonlijk traject op met ruimte voor tussentijdse aanpassingen als dat nodig of gewenst is.

Afhankelijk van jouw vraag bestaat een traject uit 4 tot 8 gesprekken; op locatie of online.

Focus op de oplossing en jouw toekomst

Bij problemen of issues zijn we geneigd uitgebreid naar de oorzaak te kijken. We verwachten dat de oplossing dan ook snel helder wordt. Het werkt echter niet altijd zo. Soms is het probleem complex en blijf je graven (analyseren en piekeren). Je problemen worden alleen maar groter en de moed zakt je in de schoenen. 

Het verkennen van onderliggende overtuigingen en patronen kan inzicht geven over hoe ze je ooit hebben geholpen en je nu mogelijk belemmeren. Maar wanneer de oorzaak niet meer te veranderen is, wordt de oplossing niet duidelijker door uitgebreid terug te kijken.

Met de methoden waar ik mee werk, gaan we vooral aan de slag met de oplossing en wat helpend kan zijn voor jouw toekomst. 

Vanzelfsprekend zie ik het als mijn taak om goed te luisteren en klanten aan het denken te zetten. Ter ondersteuning geef ik ook praktische tips of suggesties. Ik ben een aanpakker en een ‘simplifier’; ik maak dingen het liefst eenvoudig door te verhelderen, structureren en af te bakenen. Door dit te combineren met mijn rust wordt de juiste focus gelegd.

Zo help ik jou in de richting van wat jij wilt.

Impressie Bepper Balance methode

Een van de methoden waar ik mee werk is de Bepper Balance methode. Met het bord breng je alle aspecten die een rol spelen visueel in kaart. Dit geeft overzicht en zorgt voor rust en ruimte. Door deze aspecten vervolgens te wegen met de gems, wordt de impact van de aspecten duidelijk. Je ziet, voelt en ontdekt hoe het anders kan. Je krijgt overzicht, weet waar te beginnen en kunt keuzes maken. (Werken met dit bord kan ook online.)

Helder

Praktisch

Concreet

Wat levert coaching jou op?

Persoonlijke coaching

"Ontwikkelen is: experimenteren, ervaren en bijsturen. En herhalen."

Wat kost coaching?

Durf jij in jezelf te investeren?

Met coaching investeer je in jezelf. Het helpt je met het accepteren en omgaan van tegenslagen. Je vindt meer balans en geluk. Uiteindelijk lukt het je zelf misschien ook wel, maar hoe lang wil je blijven doormodderen? Met coaching kom je er sneller achter wat je wilt en hoe je daar kunt komen. Als coach luister ik naar je, zet ik je aan het denken, help ik je gedachten op een rijtje te zetten en geef ik je een zetje in je gewenste richting.

De kosten zijn uiteindelijk afhankelijk van je vraag en wat we samen denken dat daarvoor nodig is. We bespreken dit tijdens het kennismakingsgesprek waarbij ik je direct meer duidelijkheid kan geven over de kosten.

Vergoeding door werkgever?

Vraag aan je werkgever of hij/zij budget beschikbaar heeft voor persoonlijke ontwikkeling of duurzame inzetbaarheid en financieel wilt bijdragen in jouw ontwikkeling. Wellicht kan het opleidingsbudget ingezet worden. Wanneer de GGZ CAO voor jou van toepassing is, kun je aanspraak maken op het Balansbudget.

Met een-op-een coaching werk je gericht en effectief aan jouw doelen. Daar heeft je werkgever ook baat bij: het is relatief voordelig én gelukkige werknemers zijn productieve werknemers.

“Wanneer we een situatie niet meer kunnen veranderen, worden we uitgedaagd om onszelf te veranderen.”