Over mij

Als klein meisje wilde ik ‘baas’ worden; het liefst van een eigen winkel. Albert Heijn had toen een reclame campagne met een klein meisje groot in beeld. Dit beeld zit gefixeerd in mijn geheugen. Ik wás dat meisje.

Ik maakte hele product presentaties van mijn moeders make-up. Mijn vader waarschuwde me dat een eigen winkel hard werken is. Dat schrok mij niet af.
Na de middelbare detailhandelsschool heb ik de HBO opleiding retail management gevolgd en ruim 25 jaar in en om de detailhandel gewerkt. En ook cosmetica en het presenteren kwamen terug in mijn werk.

Als manager was ik verantwoordelijk voor het bepalen en behalen van commerciële doelstellingen en de aansturing van diverse teams. De nadruk lag op resultaat terwijl ik me liever richtte op de mens. Vanuit mijn team kreeg ik mooie feedback. Iemand noemde mij zelfs haar beste manager ooit. Ik was sterk in het (h)erkennen van talenten en had een drive om mijn teamleden zo veel mogelijk te laten doen wat ze leuk vonden. Zij gaven mij terug dat ik met mijn rust, evenwichtigheid en luisterend oor hen hielp de juiste focus te leggen.

Baas ben ik die jaren niet geweest. Wel kwam er een moment waarop ik me afvroeg wat ik de komende nog 20-25 jaar wilde. Na lang nadenken, praten met allerlei mensen en het volgen van opleidingen was ik eruit. Ik ben mijn eigen baas geworden. Als zelfstandig business en loopbaan coach is de cirkel rond. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om te doen waar ik blij van wordt: andere helpen hun focus en energie te vergroten.

Kenmerkend

verbinder

planner

simplifier

aanpakker

deler

mezelf

Wijsheden

Do more of what makes you happy!

Favoriete quote

Ik geloof in de combinatie van focus én energie. Als beide hoog zijn, kom je in je ‘magic zone’.

Mijn bedrijfsnaam Complementary staat voor:

● elkaar helpen, aanvullen en versterken

● elkaars kwaliteiten (h)erkennen en benutten

● samen sterk

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOBCO en beschrijf mijzelf als coach:
“Ik ben een professionele coach die als gelijkwaardige partner een klant ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Ik bied inzichten of technieken maar de keuze of implementatie daarvan laat ik aan de klant over.”

Ben je benieuwd hoe het starten van mijn eigen bedrijf ging?

Het ging zeker niet vanzelf! Ik heb er een blog over geschreven.

Afwisseling en diversiteit

Omdat ik houd van afwisseling en diversiteit coach ik in mijn eigen praktijk en voor een aantal opdrachtgevers.

Nowherdays

Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om vrouwen te helpen goed te kunnen leven van hun bedrijf. Via ons platform inspireren we middels onze blogs en video’s over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we vrouwen een succesvol bedrijf te bouwen zodat zij meer (financiële) vrijheid ervaren.

Startwijzer

Als re-integratiebureau begeleidt Startwijzer sinds 2000 iedereen die kan en wil werken naar een nieuwe of betere werksituatie. Naar een baan in loondienst of naar zelfstandig ondernemerschap. Of het nu vanuit een uitkeringssituatie, WIA, WW of ziektewet situatie is of vanuit de wil om als ZZP’er te gaan ondernemen, Startwijzer begeleidt iedereen met coaching, training en advies op maat. Het doel is het bevorderen van zelfredzaamheid en economische zelfstandigheid.

Qredits microfinanciering

Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het succesvol (door)starten van hun bedrijf. Dit doen ze door het aanbieden van ondernemerstools, persoonlijke coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot €250.000.