Even voorstellen

Marijne van der Koogh

Ik ben Marijne van der Koogh en coach jou zakelijk en persoonlijk vooruit. Ik help ondernemers en particulieren naar zakelijk succes, meer werkplezier en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom ik jouw coach ben voor je business, loopbaan en persoonlijke dilemma's

Jarenlang was ik als manager verantwoordelijk voor het bepalen en realiseren van commerciële businessplannen en heb ik diverse teams aangestuurd. Waarom ik besloten heb om een onderneming te starten als business- en loopbaancoach? Ik ging niet met tegenzin naar mijn werk maar halverwege mijn loopbaan zag mezelf dat werk niet tot mijn pensioen doen. De aandacht voor de mens werd minder. De focus lag meer op resultaat terwijl ik mij liever op de mens richt.

Ik heb zelf ervaren, en in mijn teams gezien, wat stress met je doet. Dingen die niet lukken en/of die niet bij je passen trekken een wissel op je energie. Je twijfelt of je op de juiste plek zit. Je hebt het gevoel dat je je talenten niet volledig benut. Haalde ik destijds genoeg voldoening uit mijn werk? Absoluut niet. Het was de hoogste tijd voor een andere stap in mijn loopbaan. “Ik ga voor mezelf beginnen.”

Dat ging niet zonder twijfels en onzekerheid.
“Is het ondernemerschap wel iets voor mij? Wat voor soort ondernemer wil ik zijn? Wat als het niet lukt?” Ik had een goed betaalde baan, vast contract, leuke collega’s en ben opgeleid en ervaren in het werk wat ik deed. Dat ging ik toch niet zomaar opgeven? Ik heb het wel gedaan. Het was niet het soort werk meer waar mijn toekomst lag. Stap voor stap, na veel denkwerk en gesprekken met diverse leuke vrouwen om mij heen, wist ik wat ik wilde doen qua werk. Ik werd business en loopbaan coach voor ondernemers en particulieren.

People manager

Retail
professional

Betrokken coach

Maar ook Focus & Energie coach

‘Ik geloof in de combinatie van focus én energie.

Als beiden hoog zijn, kom je in je ‘magic zone’.’

Tijdens mijn werk staat ik daarom afwisselend of tegelijk stil bij beide. Je krijgt vertrouwen, energie en voldoening. 

De wereld verandert snel om je heen en het is nooit te laat om te veranderen van richting. Ik leef nu mijn ideale leven en gun jou dit ook. Dagelijks ondersteun ik ondernemers en particulieren om te werken vanuit plezier en kracht, met succes! Ik ondersteun je met de balans, zowel zakelijk als privé, en laat je inzien waar je sterke punten liggen. Dit alles doe ik vanuit mijn eigen kennis en ervaring.

Om mezelf verder te ontwikkelen heb ik meerdere coachingsopleidingen gevolgd en afgerond zoals ‘Coach Foundation’ en ‘Coach Practioner’. Ook heb ik een jaaropleiding gevolgd met bewezen effectieve en oplossingsgerichte coachingsmethoden (Motiverende Gespreksvoering (MGV), Oplossingsgericht Coachen (OPC) en Acceptance and Commitment Training (ACT)). Daarnaast heb ik vele cursussen, trainingen, masterclasses en webinars gevolgd. 

Inmiddels ben ik aangesloten bij de NOBCO; de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Tevens heb ik me gecertificeerd in de Bepper Balance Methode. 

Als coach zijnde ben ik nooit uitgeleerd en dit houdt mijn beroep boeiend.

Do more of what makes you happy!

Go after what you want

Mijn bedrijfsnaam, Complementary, staat voor elkaar helpen, aanvullen en versterken want samen staan wij sterk. Waarom moeilijk doen als het makkelijker of slimmer kan, dus (h)erken en benut elkaars kwaliteiten. Mijn favoriete quote is ‘Do more of what makes you happy’. Ook hierbij komen de focus en energie samen.

Als zelfstandig business- en loopbaancoach is mijn cirkel rond. 

Ik ben sterk in het (h)erkennen van talenten. Door mijn rust, evenwichtigheid en luisterend oor help ik jou de juiste focus terug te krijgen. 

Ik word blij van mijn werk en dit enthousiasme breng ik op je over zodat ook jij weer met een glimlach de dag begint.

Go after what you want, or you will never get it!

Marijne van der Koogh

Samenwerkingen

Coachtrajecten voor opdrachtgevers

Ik coach niet alleen ondernemers en particulieren in mijn eigen praktijk. Ook werk ik als freelancer voor diverse opdrachtgevers zoals Nowherdays, Startwijzer, Retailcoaches en Qredits Microfinanciering. Ik houd van deze afwisseling. 

Ik ben een retailprofessional met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van accountmanagement, inkoop- en category management, space management en project- en procesmanagement. 

De opgedane kennis, ervaringen en kwaliteiten zet ik als zelfstandig coach in op diverse gebieden. Denk hierbij aan ondernemen, leiderschap en loopbaanbegeleiding.

Typisch Marijne

Marijne verbinder

Verbinder

Marijne planner

Planner

Marijne simplifier

Simplifier

Marijne aanpakker

Aanpakker

Marijne deler

Deler

Marijne zichzelf

Zichzelf