Verbinding tussen menselijk leiderschap en zakelijke keuzes

Mijn visie en expertise in Duurzame Inzetbaarheid

Ik ben Marijne van der Koogh, dé coach, trainer en adviseur in Hillegom en omgeving. Ik begeleid organisaties en mensen op het gebied van loopbaan, leiderschap, focus en energie. Met een achtergrond in inkoop, management en strategie, ben ik toegewijd aan het begeleiden van jou en organisaties naar een toekomst van groei en duurzame inzetbaarheid. 

Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor mij?

Leiderschap, bevlogenheid en de mens centraal

Al 25 jaar is leiderschap de rode draad in mijn werk. Leiderschap gaat over het aansturen van jezelf, en eventueel anderen, en doelen realiseren door het inzetten van kwaliteiten en talenten. Dat vraagt om reflectie, inzicht, richting geven en keuzes maken.

De wereld is kleurrijk, divers en complex. Dat maakt het leven afwisselend en van tijd tot tijd uitdagend. Dualiteit beschrijft dat veel aspecten van ons leven en de natuur uit tegenstellingen bestaan en dat deze tegenstellingen vaak complementair zijn, waardoor een balans of harmonie ontstaat. Ik geloof in de combinatie van focus en energie. Focus staat voor rationeel, inhoudelijk, doelgericht. Bij energie passen woorden als emotioneel, persoonlijk en abstract. Focus en energie zijn tegengesteld en tegelijk vullen ze elkaar aan. Samen zorgen ze voor een ‘flow’, werkplezier en voldoening. In de Duurzame Inzetbaarheid worden focus, energie én toewijding samen ook wel bevlogenheid genoemd.

In mijn werk staat de mens centraal. Dat was zo toen ik leidinggevende was en geldt zeker ook bij mijn werk als coach. De mens centraal gaat over het rekening houden met menselijke en persoonlijke behoeftes vanuit verbinding en met respect. Een van de 5 fundamentele behoeftes is persoonlijke groei, een leven lang leren. Dit omvat het nastreven van doelen, het ontwikkelen van vaardigheden, creativiteit en intellectuele groei.

Deze thema’s vormen voor mij samen de kern van het begrip duurzame inzetbaarheid.

People manager

Verbinder

Betrokken coach

Passie voor ontwikkeling en groei

Meer dan 20 jaar was ik als manager verantwoordelijk voor het bepalen en realiseren van commerciële businessplannen en het aansturen van grote en kleine teams. Hier ligt de basis van mijn visie op leiderschap, onboarding, talentontwikkeling en beoordelingscycli.

Ik had een goed betaalde baan, vast contract, leuke collega’s en was opgeleid en ervaren in het werk wat ik deed. Toch zag ik mezelf dat niet tot aan mijn pensioen doen. Het was tijd om in actie te komen voor mijn eigen duurzame inzetbaarheid.

Om mezelf verder te ontwikkelen heb ik meerdere coachopleidingen gevolgd en afgerond waaronder ‘Coach Foundation’ en ‘Coach Practioner’. Ook heb ik een jaaropleiding gevolgd met bewezen effectieve en oplossingsgerichte coachmethoden (Motiverende Gespreksvoering (MGV), Oplossingsgericht Coachen (OGC) en Acceptance and Commitment Training (ACT)). Ik heb ik me gecertificeerd in de Bepper Balance Methode en ben gecertificeerd NOBCO/EMC practitioner coach. 

Als leidinggevende en als (re-integratie)coach ken ik de impact van stress en onvoldoende werk-privé balans, hoe dat kan doorwerken en tot uitval kan leiden. De een-op-een begeleiding die ik bied (loopbaan coaching, re-integratietrajecten, leiderschap coaching), betekent veel voor mijn klanten. Om meer mensen te kunnen helpen, ben ik begonnen met de opleiding tot Register Adviseur Duurzame Inzetbaarheid.

Practice what you preach: doen waar je blij van wordt, verantwoordelijkheid nemen en vooral continu ontwikkelen. Mijn verlangen naar persoonlijke groei heeft geleid tot het volgen en voltooien van diverse opleidingen en certificeringen, en deze kennis pas ik toe om anderen te begeleiden. Als coach, adviseur en trainer ben ik nooit uitgeleerd en dat houdt mijn werk ook boeiend.

Do more of what makes you happy!

Coaching Go after what you want

De naam Complementary staat voor een van mijn waarden: verbinden, elkaar helpen, aanvullen en versterken. Samen staan wij sterk. Waarom moeilijk doen als het makkelijker of slimmer kan? Laten we elkaars kwaliteiten (h)erkennen en benutten.

Een quote die mij nauw aan het hart ligt en mijn levensmotto weerspiegelt, is ‘Do more of what makes you happy’. Voor mij draait alles om het bundelen van focus en energie om datgene te bereiken waar je hart echt ligt.

Mijn kracht ligt in het (h)erkennen van talenten en anderen helpen om de juiste focus terug te vinden met mijn rust, evenwichtigheid en luisterend oor. Complexe zaken maak ik eenvoudig door te verhelderen, structureren en af te bakenen. Hiermee kom ik ook snel tot de kern.

Mens en resultaat

Mijn expertise is duurzame inzetbaarheid gericht op zowel persoonlijke als zakelijke groei. Dit omvat  coaching, leiderschap en persoonlijke effectiviteit voor individuele ontwikkeling. Daarnaast benut ik mijn ervaring in inkoop, leveranciersmanagement, businessplanning, strategiebepaling en budgettering om zakelijke keuzes te maken.

Als jij klaar bent om te groeien, te veranderen en te bereiken wat je wilt, sta ik voor je klaar om je te ondersteunen tijdens jouw reis.

Dus, laten we samenwerken om jouw doelen te bereiken, want onthoud: “Go after what you want, or you will never get it!”

helder

praktisch

concreet

Omdat ik houd van afwisseling, werk ik niet alleen in mijn eigen praktijk. Ook werk ik als freelancer voor diverse opdrachtgevers zoals Nowherdays, Startwijzer, Retailcoaches en Qredits Microfinanciering.

Daarnaast werk ik samen met collega ondernemers zoals een (interim) HR adviseur, een projectmanager, officemanager en coaches met specialisaties in bijvoorbeeld stress, en burn-out, voeding en gezondheid. Dit is leuk voor mezelf én handig voor de organisaties waar ik mee werk. Samen vormen we Vitaliteit & Werk Bollenstreek; dé regionale partner op het gebied van duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, re-integratie, loopbaanbegeleiding en leiderschap.

Typisch Marijne

Marijne verbinder

Verbinder

Marijne planner

Planner

Marijne simplifier

Simplifier

Marijne aanpakker

Aanpakker

Marijne deler

Deler

Marijne zichzelf

Zichzelf