Hoe herken je een goede coach? (1)

๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—น ๐—ฐ๐—ผ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐˜€ ๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐—ฒฬˆ๐˜…๐—ฝ๐—น๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ. In de media is daar regelmatig aandacht voor. Net als vorige week bij Op1. โ€œWe doen soms grappig om sommige coaches die je op sociale media ook ziet, er zijn natuurlijk ook een heleboel goede coaches, maar het interessante is de vraag ernaar.โ€ โ€œDe wereld wordt complexer, mensen hebben behoefte aan een klankbord. Daarnaast vergoeden werkgevers steeds vaker een coachingstrajectโ€ aldus NOBCO-bestuurslid Miriam Oude Wolbers als reactie op de stijgende vraag in een ander item.

In dit landschap speelt de vraag: ๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต?

Wanneer je op zoek bent naar een coach, zijn er verschillende aspecten waar je op kunt letten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de opleidingen en ervaring van de coach, of de coach is aangesloten bij een beroepsorganisatie voor coaches zoals NOBCO, NOLOC of LVSC en of de coach beschikt over certificering zoals EIA bij NOBCO. Ook kun je kijken naar reviews op de website of social media. Een professionele coach werkt met een coachovereenkomst, is gericht op inzichten van de coachee, werkt richting een doel en is bezig met zijn/haar eigen ontwikkeling als coach professional.

Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je vragen stellen over de werkwijze van de coach. Wat bij de een past, past niet bij de ander.

Ondanks de ratio, is het ook een gevoelskwestie en is de relatie tussen coachee en coach essentieel. Het gevoel dat je jezelf kunt zijn, dat je kunt zeggen wat je wilt, dat je gehoord wordt en vertrouwen hebt in de samenwerking is belangrijk.

Benieuwd naar mijn werkwijze en wat ik voor je kan betekenen? Ik vertel het je graag.

Meer blogs

De 8 factoren van werkgeluk

Er zijn 8 factoren van invloed op je werkgeluk. Vier kun je zelf beรฏnvloeden: plezier, voldoening, competentie en autonomie. Voor de andere vier ben je meer afhankelijk van de organisatie en collega’s: vertrouwen, verbinding, zingeving en waardering.

Hoe herken je een goede coach? (1)

๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—น ๐—ฐ๐—ผ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐˜€ ๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐—ฒฬˆ๐˜…๐—ฝ๐—น๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ. In de media is daar regelmatig aandacht voor. Net als vorige week bij Op1. โ€œWe doen soms grappig om sommige