workshops & werkboeken

Werkboek weten wat je wilt

Werkboek Weten wat je wilt

Op school werd regelmatig gevraagd wat ik later of over 10 jaar zou willen worden. Dat begon al op de lagere school maar ook op de HBO en zelfs nog toen ik eenmaal aan het werk was. Voor de een was het zo klaar als een klontje, voor de ander een groot vraag-teken. Wat had ik een hekel aan deze vraag. Inmiddels is het antwoord mij wel duidelijker. Ik weet steeds beter wat ik belangrijk vind. Het vraagt veel nadenken, vallen en opstaan, reflectie en bijstellen. Eerlijk gezegd denk ik dat (levens)ervaring ook helpt.

Het belangrijkste wat je moet weten, is wat je het belangrijkst vindt in het leven.

Weten wat je wilt. Zou dat niet geweldig zijn?

Om jou te helpen met deze vraag heb ik dit werkboek gemaakt. Met opdrachten en vragen die leiden naar antwoorden. Want het is toch wel fijn als je het weet. Dan kun je beter sturen.

Dit jaar duurt nog zo lang om je doel te bereiken:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Workshop Doelen bepalen

Een aantal momenten in het jaar staan we stil bij het verleden en kijken we vooruit. December en januari zijn, vanwege de jaarwisseling, daarvoor heel logische momenten. Maar net voor of na de zomervakantie is ook zo’n moment om de balans op te maken.

Als duidelijk wordt dat je jouw doel niet bereikt, verander dan niet je doel; verander je aanpak.  (Conficus)

In de workshop geef ik je een simpel stappenplan en hulpmiddelen om te komen tot je doelen. Om je een steuntje in de rug te geven, krijg je tips hoe je je doelen na de workshop kunt realiseren.
Aan het eind van de workshop heb je doelen bepaald en een plan om ze te behalen.

De workshop duurt online 2×2 uur en kan ook ‘in-company’ of op locatie gehouden worden. Naast de geplande momenten, ook op verzoek in te plannen.

Workshop Doen en Gedaan krijgen

Als (startende) ondernemer komt er veel op je af en is er veel te doen. Dit kan soms zo veel zijn dat je voor jouw gevoel veel te weinig tijd hebt, terwijl je toch zo hard en/of veel werkt.

Herken jij dit:
Weet je niet meer weet wat je (eerst) moet doen?
Zou je je werkzaamheden beter willen organiseren?
Zie je door de bomen het bos niet meer?
Vraag je je aan het eind van de dag af wat je eigenlijk hebt gedaan?

Dan is deze workshop voor jou!

Ik leg je een aantal modellen uit waardoor je inzicht krijgt in hoe je productief kunt zijn. Je kunt namelijk wel veel doen, maar dat betekent niet automatisch dat je ook veel gedaan krijgt. Inzicht en bewustwording is een eerste stap, maar daarmee ben je er nog niet. Daarom wijs ik je ook op diverse methodes waarmee je in de praktijk kunt gaan experimenteren en de methodes kunt toepassen die voor jou, op dat moment, het beste werken.

Kortom: hoe kun ook jij doelgericht te werk gaan?

helder ● praktisch ● concreet

Ik heb de workshop Doelen bepalen gevolgd bij Marijne. Deze workshop is een doeltreffende manier om als ondernemer maar ook als persoon je doelen op een rijtje te krijgen. Goede opbouw, nuttig en praktisch. Bovendien was het ongedwongen, gezellig en heel motiverend.

Annemiek Cornelissen

AC media & events

Ik vond de workshop Doelen bepalen heel verhelderend en nuttig. Heel fijne opbouw en inhoud van de workshop; zet je tot nadenken. Hierdoor heb ik weer focus op mijn planning, want soms vergeet ik dat.
Met ruimte voor overleg en gezelligheid. Vriendelijke en duidelijke begeleiding.

Laura Weijland

Launique Agency & Events

Enkele andere reacties:
✪ “Heel verhelderende cursus. Zet je tot nadenken en geeft weer focus op mijn planning.”
✪ “De workshop was nuttig. Hier kan ik wat mee!”
✪ “Zeker leerzaam voor het opstarten en beginnen van een eigen bedrijf of het laten groeien ervan.”
✪ “Erg fijne tips en natuurlijk die zet om 2020 lekker te gaan knallen.”
✪ “Leuke en enthousiaste vrouw die mij goed heeft geholpen.”

Reacties na de workshop Doelen Bepalen