Wanneer je te maken krijgt met ontslag, kan dat een enorme impact op je hebben. Ontslag kan immers flink wat consequenties hebben; financieel, mentaal, zelfs fysiek. Het is echt een proces waar je doorheen moet.

Als je er echter wel eens aan gedacht hebt om je eigen bedrijf te starten, kan het ook een nieuw begin zijn: Volgens deskundigen heeft de vaste baan zijn langste tijd gehad.

De wereld verandert zo snel dat het heel normaal is dat je ook regelmatig van werkrichting verandert.
Een andere weg inslaan ís nu nog mogelijk.

Afhankelijk van de achterliggende aanleiding voor het ontslag kan je in aanmerking komen voor een vergoeding. Soms kun je kiezen tussen een transitievergoeding of een vergoeding voor een van-werk-naar-werk traject, oftewel outplacement. Bij outplacement heeft je werkgever vaak  zelf een bureau geselecteerd. Controleer of het outplacementbureau van jouw werkgever een gespecialiseerde coach heeft voor het begeleiden van werk naar eigen bedrijf. Zo niet, dan kun je de vergoeding ook zelf gebruiken voor het inschakelen van hulp van een coach die je met een gedegen traject helpt met het opbouwen van een eigen bedrijf.

Ontslag gaat niet van de een op de andere dag. Je krijgt over het algemeen niet veel tijd om bovenstaande te regelen maar wel om keuzes te maken voordat je eventueel in de WW terecht komt. Zo is het belangrijk om na te denken of je al wilt starten voordat je WW begint. En met starten bedoel ik vooral een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dit heeft te maken met de regelgeving vanuit het UWV.

Je (voormalig) werkgever zal je hier niet mee helpen en juridische adviseurs geven niet altijd de volledige informatie. Afhankelijk van de termijn die er tussen zit en hoe concreet je plannen al zijn, zijn er verschillende opties mét verschillende consequenties.

Lees meer hierover in mijn blog ‘starten en een uitkering’.