In mijn vorige blog schreef ik over het starten van je eigen bedrijf terwijl je nog in loondienst werkt. Een variant op het starten naast een baan in loondienst is dat je start vanuit loondienst en je uren gaat afbouwen. Je werkt nu bv. 4 dagen en gaat stapsgewijs minder werken om de vrijgekomen tijd te gebruiken voor je eigen bedrijf. Je kunt jezelf een deadline stellen voor het uit dienst treden, maar dat hoeft niet.

Je zult dan nog steeds ook in je vrije tijd bezig zijn met het opbouwen van je bedrijf, maar creëert er meer tijd voor. Vanzelfsprekend betekent het verminderen van uren ook minder financiële zekerheid in de vorm van inkomen en pensioenopbouw. Bij dit scenario is het daarom extra belangrijk om de consequenties met je eventuele partner te bespreken.

Net als bij het starten naast een baan in loondienst is het bij deze manier verstandig om in je arbeidsovereenkomst te controleren of je werkgever geen bezwaar heeft tegen het uitvoeren van nevenactiviteiten. Kijk ook of je gebonden bent aan een concurrentiebeding. Om de kans op een juridisch conflict te verkleinen, is het aan te raden je plannen te bespreken met je leidinggevende of HR-manager voordat je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel.

Het verminderen van je contracturen is niet bij alle werkgevers en functies mogelijk. Maar: niet geschoten is altijd mis. Het bespreken van je plannen kan spannend zijn, maar ik zie ook dat werkgevers bereid mee te werken aan het realiseren van je plannen. Zeker in deze tijd kan het voor een werkgever ook goed uitkomen.

Een andere aanpak is dat je begint ‘naast loondienst’ en wanneer je omzet begint te behalen, minder gaat werken. Zo bouw je je bedrijf stap voor stap op en je baan stap voor stap af.