Coaching, advies en trainingen op maat voor loopbaan, leiderschap en energie

Ontdek de mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling

Onder de noemer van duurzame inzetbaarheid richt ik me op persoonlijke en zakelijke groei. Laat mij je ondersteunen met op maat gemaakte coaching, advies en trainingen.

Samen op koers naar het welzijn van jou, jouw collega's en jouw organisatie.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Kort samengevat betekent Duurzame Inzetbaarheid blijvend kunnen en willen werken.

Een formele definitie van duurzame inzetbaarheid is: het vermogen van een medewerker om zowel nu als in de toekomst toegevoegde waarde te leveren aan een organisatie, terwijl hij of zij tegelijkertijd ook een persoonlijke meerwaarde ervaart.

Duurzame inzetbaarheid benadrukt dat medewerkers flexibel genoeg moeten zijn om zich aan te passen aan veranderingen en nieuwe uitdagingen in de toekomst. Hierbij gaat het om:

  • gezondheid en energie
  • persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • motivatie en betrokkenheid
  • werk-privé balans


Een belangrijk aspect is de eigen regie van medewerkers. Een medewerker is in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor zijn of haar inzetbaarheid. Een werkgever moet medewerkers hierbij ondersteunen en faciliteren.

Wat kun je doen aan duurzame inzetbaarheid?

Bij Complementary streef ik ernaar om talenten optimaal te benutten en persoonlijke groei te stimuleren, ongeacht of je werkgever of werknemer bent. Mijn aanbod van coaching, training en advies is volledig afgestemd op de behoeften van beide, om organisaties en medewerkers te begeleiden bij het overwinnen van uitdagingen, het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en het vinden van hernieuwde energie.

Mijn pragmatische aanpak legt de nadruk op het in balans brengen van zowel professionele als persoonlijke aspecten, omdat ik geloof in dualiteit en dat het welzijn van invloed is op prestaties. Samen zetten we stappen richting de stip aan de horizon, waarbij we de persoonlijke en professionele groei centraal stellen.

Coaching

Het inzetten van coachtrajecten stelt werknemers in staat om onder begeleiding stil te staan bij hun loopbaan, wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Het biedt begeleiding bij zaken waar ze tegenaan lopen, het identificeren van groeikansen en het aanpakken van obstakels die de duurzame inzetbaarheid in de weg kunnen staan.

Mijn op maat gemaakte coachtrajecten bieden persoonlijke begeleiding om persoonlijke en/of carrièredoelen (opnieuw) te definiëren en te bereiken.

Mogelijke trajecten:

• Loopbaan: Ontdek en ontwikkel jouw professionele pad met behulp van individuele coaching. Samen verkennen we je sterke punten, passies en doelen om jouw loopbaan (opnieuw) richting te geven.

• Re-integratie: Bij terugkeer na een periode van afwezigheid bied ik begeleiding om een soepele re-integratie te bevorderen. We werken aan het herstel van zelfvertrouwen en het vinden van nieuwe motivatie. Ook kunnen we nieuwe werkrichtingen verkennen.

• Leiderschap: Voor diegenen die hun leiderschapsvaardigheden willen aanscherpen, bied ik coaching gericht op het ontwikkelen van authentiek en effectief leiderschap. Samen bouwen we aan jouw leiderschapsstijl en impact.

Trainingen

Continue ontwikkeling staat centraal bij het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Uitgangspunt van mijn workshops en trainingen is de praktische toepasbaarheid. Ze zijn gericht op het versterken van medewerkers, leidinggevenden of teams.

Vanuit mijn achtergrond heb ik ruime ervaring met:

Doelgericht en Slimmer Werken: Leer effectieve strategieën om je productiviteit te verhogen en doelen met vertrouwen te bereiken.

Timemanagement: Ontwikkel vaardigheden om je tijd optimaal te beheren en balans te vinden tussen werk en privé.

Ideale Weekindeling: Creëer een weekstructuur die je in staat stelt om je energie en focus optimaal te benutten.

Prioriteiten Bepalen: Leer hoe je belangrijke taken kunt identificeren en aanpakken om je doelen te realiseren.

Samenwerken: Ontwikkel effectieve samenwerkingsvaardigheden die bijdragen aan een harmonieuze en productieve werkomgeving.

Stakeholdermanagement: Leer hoe je relaties met belanghebbenden kunt opbouwen en onderhouden voor succesvolle resultaten.

Het Goede Gesprek (voor Leidinggevenden): Verfijn je communicatievaardigheden om constructieve en inspirerende gesprekken te voeren met je team.

Advies

In een tijd waarin bedrijfsomgevingen voortdurend veranderen en werknemers nieuwe verwachtingen hebben, is investeren in de toekomst van jullie medewerkers van vitaal belang.

Veel organisaties willen wel iets doen aan duurzame inzetbaarheid en hun medewerkers ondersteunen, maar weten niet hoe en waar te beginnen. Als Adviseur Duurzame Inzetbaarheid sta ik klaar om jullie als werkgever te begeleiden op het pad van duurzame inzetbaarheid.

Hoe kan ik helpen:

Strategisch Advies: Ik help jullie bij het formuleren van een heldere en doelgerichte strategie voor duurzame inzetbaarheid die aansluit bij jullie bedrijfsdoelstellingen. Het resultaat is een Inventarisatie- en Adviesrapport met een grondige analyse van jullie situatie en behoeften, en een concreet advies. Een waardevolle leidraad voor acties.

Praktische Implementatie: Samen zetten we stappen om het beleid om te zetten in concrete acties, zodat duurzame inzetbaarheid een integraal onderdeel wordt van jullie bedrijfsvoering.

Modulaire Aanpak: We kunnen samen specifieke aspecten van duurzame inzetbaarheid aanpakken. Of het nu gaat om loopbaanontwikkeling, welzijnsprogramma’s, opleidingsinitiatieven of andere gebieden, ik pas mijn begeleiding aan op jullie specifieke behoeften.

Helder

Praktisch

Concreet