Coaching van medewerkers

Als manager was ik jarenlang verantwoordelijk voor het bepalen en realiseren van commerciële business plannen en heb ik diverse teams aangestuurd. In mijn teams heb ik gezien wat stress met je doet. Maar ook hoe medewerkers kunnen worstelen met hun loopbaan en hoe lastig ze het vinden dit binnen het bedrijf te bespreken.

Als coach bied ik ondersteuning bij vragen op het gebied van:
☀️ 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲 (stress, motivatie, veerkracht, zingeving, plezier)
⌚ 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁 (focus, timemanagement, planning & structuur, bepalen en realiseren van doelen)
🍀 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗴𝗲𝗹𝘂𝗸 (werk-privé balans, wat kun én wil je, loopbaanvragen, verzuim)

Deze thema’s staan niet altijd los van elkaar. Ik geloof in de combinatie van focus én energie. Als zowel de focus als de energie hoog is, kom je in een ‘magic zone’; je hebt vertrouwen, energie en voldoening. Tijdens mijn werk sta ik daarom afwisselend of tegelijk stil bij beide.

Met mijn kennis en ervaring als commerciële manager en coach kan ik effectief: mensen motiveren, moed en zelfvertrouwen vergroten, mensen activeren, werken vanuit rust en vertrouwen, mensen met hun diepere waarden in contact brengen. 

Mijn aanpak is te beschrijven als: helder • praktisch • concreet.

Marijne van der Koogh coach productiviteit

Na ruim 20 jaar werken in en om de detailhandel, heb ik zelf het roer omgegooid. Ik weet welke twijfels en vragen er dan door je hoofd gaan. Maar ik heb ook gezien dat het kan én wat het brengt.

De wereld verandert zo snel dat het heel normaal is dat je ook regelmatig van richting verandert. Een andere weg inslaan ís mogelijk. Het uitspreken van wat je bezig houdt, is spannend maar brengt een werknemer wel dichter bij meer geluk. En dat is voor een werkgever uiteraard ook het beste.

Benieuwd wat ik voor jullie en jullie medewerkers kan betekenen?
Laten we kennismaken!
Marijne van der Koogh coach persoonlijke ontwikkeling

Er zijn veel coaches te vinden die allemaal verschillende specialisaties hebben. Ook wordt de term coach op verschillende manieren uitgelegd. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOBCO en sluit me aan bij hun definitie:

Coaching is die vorm van professionele begeleiding, waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen.

Met de aanvulling waar ik me helemaal in kan vinden:

Ik bied inzichten of technieken maar de keuze of implementatie daarvan laat ik aan de klant over.

De medewerker blijft dus zélf aan zet; hij/zij is namelijk zelf de regisseur van zijn of haar leven.

Maar ik ben er wel van overtuigd dat de enige manier om vooruitgang te realiseren is om in beweging te komen.