Advies Duurzame Inzetbaarheid: Samen werken aan werkgeluk

Mijn expertise en diensten voor Duurzame Inzetbaarheid

Navigeren in de veranderende wereld

We leven en werken in een tijd waarin bedrijfsomgevingen voortdurend veranderen en werknemers nieuwe verwachtingen hebben. De snel veranderende wereld brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Hoe ga je hier mee om? Hoe zorg je voor goed werkgeverschap? En waar begint de route naar duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is een begrip dat een breed scala aan aspecten omvat. Het gaat niet alleen om vitaliteit, maar ook om motivatie, vakbekwaamheid en de benodigde vaardigheden voor het werk, persoonlijke leiderschap en het behouden van een gezonde werk-privé balans.

Terwijl medewerkers in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor hun duurzame inzetbaarheid, is het aan werkgevers om hen te ondersteunen. En dat is geen eenrichtingsverkeer; werkgevers plukken ook de vruchten van deze investeringen, met onder andere verminderd verzuim, verhoogde productiviteit, betere bedrijfsresultaten en tevreden klanten als resultaat.

Juist omdat Duurzame Inzetbaarheid zo veelzijdig is, kan het een uitdaging zijn om hier invulling aan te geven.

Benieuwd naar wat ik voor jouw organisatie en medewerkers kan betekenen? Lees verder of plan een kennismakingsgesprek in via onderstaande button

Veel verzuim?

Hoog verloop?

Hoge werkdruk?

Maatwerk benadering

Duurzame inzetbaarheid gaat verder dan alleen reageren op problemen (curatie). Het omvat ook proactieve maatregelen (preventie) en het streven naar het optimaliseren van individuele capaciteiten en groei (amplitie).

Omdat elke organisatie uniek is en eigen ontwikkeling doormaakt, geloof ik in een op maat gemaakte benadering van Duurzame Inzetbaarheid.

Om toch een idee te geven waar ik organisaties bij kan helpen en begeleiden:
• kadering: het containerbegrip Duurzame Inzetbaarheid verhelderen en een kapstok geven om de verschillende thema’s aan op te hangen
• beleidsvorming: formuleren van een strategisch Duurzame Inzetbaarheidsplan
• inzicht en overzicht: herkennen van potentiële risico’s, bepalen en uitvoeren van geschikte en toepasbare KPI’s, inventariseren van kengetallen en initiatieven
• aanpak: het maken van keuzes en implementeren van plannen.

In een kennismakingsgesprek bespreken we samen de huidige situatie, thema’s, uitdagingen en wensen. We bespreken waar het accent op zou kunnen liggen en waar jullie op dit moment het meeste aan hebben.

Duurzame inzetbaarheid kapstok

Invulling geven aan Duurzame Inzetbaarheid

Inventarisatie en Advies

Dit is een goed vertrekpunt voor jullie duurzame inzetbaarheids- en HR-beleid.

Deze grondige aanpak begint met het identificeren van de belangrijkste uitdagingen en problemen in uw organisatie met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. Ik kijk naar jullie personeelsbestand en benchmark kengetallen. Gesprekken voeren met medewerkers en management geven een compleet beeld van de huidige situatie.

Op basis van deze bevindingen formuleer ik conclusies en advies. Dit advies omvat:

  • Een gefaseerd actieplan met duidelijke stappen en mijlpalen op korte, middellange en lange termijn

  • Een financiële plan belicht de benodigde investeringen en middelen, samen met de verwachte opbrengsten.

  • Een projectplan bevat een gedetailleerd tijdspad met specifieke evaluatiemomenten om de voortgang te bewaken.

 

Het resultaat is een heldere en praktische routekaart om duurzame inzetbaarheid te versterken.

Implementatie

Een advies of plan is pas waardevol als het in de praktijk wordt gebracht. Met mijn ervaring en achtergrond in het realiseren van commerciële doelstellingen, ondersteun ik jullie bij het omzetten van advies in actie. Samen werken we aan de implementatie van duurzame inzetbaarheidsinitiatieven, waarbij ik help bij het definiëren van meetbare doelen en het volgen van de voortgang.

Een plan is belangrijk, maar als het in een la blijft liggen, heb je er nog niets aan. Samen zorgen we ervoor dat het tot leven komt en tastbare resultaten oplevert.

Modulaire aanpak

Wanneer jullie route en richting duidelijk is, maar bepaalde onderdelen nog onvoldoende zijn uitgewerkt, kan ik ook daarmee jullie op weg helpen.

Of het nu gaat om het ontwikkelen van een welzijnsprogramma, het bevorderen van leiderschap of het verbeteren van de werk-privébalans, laten we samen kijken wat jullie nodig hebben om specifieke onderdelen uit te voeren.

Samenwerking Vitaliteit en Werk Bollenstreek

Bij Complementary geloof ik sterk in de kracht van samenwerking, vooral als het gaat om het bevorderen van duurzame inzetbaarheid en welzijn. Daarom ben ik trots op mijn samenwerking met collega’s in Vitaliteit en Werk Bollenstreek.

Wie is Vitaliteit en Werk Bollenstreek?

Vitaliteit en Werk Bollenstreek is een collectief van zelfstandig ondernemers allen actief op het gebied van vitaliteit en werk. Onze kennis en ervaring op het gebied van gezondheid, welzijn en vitaliteit vullen elkaar perfect aan. Daarnaast hebben we een netwerk van en samenwerking met diverse specialisten die we kunnen inzetten.

Onze Synergie: een compleet aanbod

Samen met Vitaliteit en Werk Bollenstreek kan ik een integrale aanpak bieden om zowel de fysieke als mentale gezondheid van medewerkers te ondersteunen. Dit omvat programma’s en workshops gericht op gezonde levensstijl, stressmanagement, leiderschap en meer.

Wat betekent dit voor jullie? 

Als klant van Complementary profiteer je van de uitgebreide expertise van ons team en onze partners. We werken samen om op maat gemaakte programma’s te ontwikkelen die je organisatie en medewerkers ondersteunen in het bereiken van welzijns- en duurzaamheidsdoelstellingen.

Ontdek Meer

Ben je benieuwd hoe onze samenwerking met Vitaliteit en Werk Bollenstreek je organisatie kan helpen floreren? Neem contact met mij op voor meer informatie of om een kennismakingsgesprek in te plannen. 

Samen bouwen we aan een gezonde, veerkrachtige en succesvolle werkomgeving.

Vitaliteit

Leiderschap

Bevlogenheid

Wat levert investeren in duurzame inzetbaarheid op?

loopbaan coaching

Inzicht, overzicht, daadkracht

Wat als je investeert in je mensen en ze gaan daarna weg? Óf Wat als je het niet doet en ze blijven? (@Omdenken)