Op welk gebied word ik jouw persoonlijke coach?

Met coaching jouw zelfbepaalde doelen behalen

Ik ben Marijne van der Koogh en coach jou zakelijk en persoonlijk vooruit. Ik help ondernemers en particulieren naar zakelijk succes en meer werkplezier. Durf jij het aan?

Do more of what makes you happy!

Wat is coachen?

Coachen staat voor het begeleiden van mensen zodat zij hun zelfgekozen doelen behalen. Coachtrajecten zijn nooit hetzelfde. Een coach biedt inzichten of technieken maar jij blijft zelf aan zet. Ik geef je de handvatten, jij komt in beweging om vooruitgang te boeken in je leven.

Denk jij dat de dagelijkse problemen of situaties beter opgelost kunnen worden? Los jij deze telkens op dezelfde aangeleerde manier op? Heb jij het idee dat je stilstaat in je leven en ben je niet tevreden met je eigen onderneming of op de werkvloer? Dan is het nu de hoogste tijd om mij als coach in te schakelen.

Met coachtrajecten voor elke wens help ik jou naar meer focus, energie én vertrouwen. 

Wil jij eerst kennismaken? Natuurlijk is dit mogelijk. Gratis en vrijblijvend kijken wij samen of we een klik hebben. Plan een gratis kennismakingsgesprek in via onderstaande button.

Aanbod verschillende soorten coaching

Business coaching

Zie je door de bomen het bos niet meer? Mis je focus? Is je agenda overvol en ontbreekt het aan planning en structuur? Heb jij moeite met timemanagement? Of kom je niet verder met de groei van je bedrijf? 

In een business coaching traject help ik jou met je toekomstvisie, doelen stellen en het bepalen van de daarbij behorende strategie. Plannen worden concreet en je gaat hiermee succesvol aan de slag.

Business coaching is gericht op ondernemers en zorgt ervoor dat je doelgericht te werk gaat, met meer focus en energie en een gezonde werk-privé balans.

Business coaching zorgt voor zakelijke en persoonlijke groei en meer succes. Dit wil jij toch ook? Huur mij als business coach in.

"Zelfstandig ondernemen doe je helemaal zelf. Maar je hoeft niet alles alleen te doen!"

Loopbaan coaching

Is het tijd voor een switch in je loopbaan? Zit je op je werk niet meer op je plek? Wil je iets anders maar weet je niet wat? Wie weet wil je iets voor jezelf beginnen. 

Dan is het de hoogste tijd om een loopbaancoach in te schakelen. In een loopbaancoaching traject begeleid ik jou met keuzes maken, meer zingeving en veerkracht en kijken wij naar: wie ben je, wat kan je en vooral naar wat wíl je?

Of ben jij een werkgever en merk je dat een werknemer vast komt te zitten tijdens zijn of haar dagelijkse werkzaamheden? Heb je het idee dat het volledige talent van de werknemer niet wordt benut? Ook voor jou als werkgever is loopbaancoaching de ideale oplossing. 

Huur mij in en ga voor meer werkgeluk.

"De wereld verandert zo snel dat het heel normaal is dat je van werkrichting verandert."

Persoonlijk leiderschap

Heb je veel ballen in de lucht te houden en is er maar weinig ruimte vrij voor ontspanning? Wil je het anders, vaker ‘nee’ zeggen, doen wat je energie geeft, maar lukt het je niet? Of lukt het niet om keuzes te maken?

Soms zijn er momenten of situaties waar je zelf niet goed uitkomt. Persoonlijke coaching helpt je als je het zelf niet meer weet of hulp kunt gebruiken. Dat kan over van alles gaan. Thema’s zoals keuzes maken, balans, stress en burn-out, perfectionisme, grenzen bewaken en weten wat je wilt komen voorbij tijdens een coachtraject.

Persoonlijke coaching is gericht op bewustwording, verandering, ontwikkeling en geluk. Het wordt ook wel life coaching genoemd. 

Haal meer uit je leven en huur mij als coach in.

"Ontwikkelen is: experimenteren, ervaren en bijsturen. En herhalen."

Helder

Praktisch

Concreet

Focus en energie
coaching

De soorten coaching zijn echter niet zo zwart-wit. In mijn praktijk gaan coach gesprekken vaak over:

  • Planning & Structuur
  • Timemanagement
  • Maken van keuzes
  • Weten wat je wilt
  • Bewaken van grenzen
  • Werk-privé balans
  • Energiegevers en -nemers

 

De thema’s hebben regelmatig een onderlinge relatie.

Ik geloof dat echte groei voortkomt uit de combinatie van focus én energie.

  • Focus is redelijk rationeel; bv. doelen en plannen, structuur, zichtbaarheid in de markt.
  • Energie is meer emotioneel en kan gaan over: (on)rust, (tekort aan) tijd, (dis)balans tussen werk en privé.

Pas als zowel de focus als de energie hoog is, kom je in jouw ‘magic zone’. 

Ze vullen elkaar aan en versterken elkaar. Tijdens de coaching staan we daarom afwisselend of tegelijk stil bij beide.

Jouw traject en mijn aanpak

Focus op de oplossing en jouw toekomst

Bij problemen of issues zijn we geneigd uitgebreid naar de oorzaak te kijken. We verwachten dat de oplossing dan ook snel helder wordt. Het werkt echter niet altijd zo. Soms is het probleem complex en blijf je graven (analyseren en piekeren). Je problemen worden alleen maar groter en de moed zakt je in de schoenen.

Ik weet dat het ook anders kan. Met de methoden waar ik mee werk, word jij gemotiveerd, geactiveerd, ga je werken vanuit rust en vertrouwen en kom je in contact met je diepere waarden. Je gaat zien, voelen en ontdekken hoe het anders kan.

Zo kan ik jou helpen als je niet weet hoe je iets aan moet pakken, veel piekert of overdenkt, de lat hoog legt en/of een stok achter de deur kunt gebruiken.

Na de eerste kennismaking start elk traject met een intake. Daarbij staan we stil bij jouw vraag, het doel van jouw traject en je verwachtingen. Ook kijken we naar wat je graag wilt houden zoals het is en waar je blij van wordt. Vanuit jouw vraag of wens zet ik een persoonlijk traject op met ruimte voor tussentijdse aanpassingen als dat nodig of gewenst is.

Vanzelfsprekend zie ik het als mijn taak om goed te luisteren en klanten aan het denken te zetten. Ter ondersteuning geef ik ook praktische tips of suggesties. Ik ben een aanpakker en een ‘simplifier’; ik maak dingen het liefst eenvoudig door te verhelderen, structureren en af te bakenen. Door dit te combineren met mijn rust en een luisterend oor wordt de juiste focus gelegd.

Impressie Bepper Balance methode

Bepper Balance Methode

Te gebruiken bij de verschillende typen coaching.

Met het Bepper Balance bord breng je alle aspecten die een rol spelen visueel in kaart. Dit geeft overzicht en zorgt voor rust en ruimte. 

Bepper Balance

Door deze aspecten vervolgens te wegen met de gems, wordt de impact van de aspecten duidelijk. Je ziet, voelt en ontdekt hoe het anders kan.

Bepper Balance

Deze methode is effectief, werkt prettig en je komt snel bij de kern. 

Bepper Balance gecertificeerd

Hoofd

Denken

Hart

Voelen

(Onder)buik

Doen